Vegetarisk jansson
Ett recept från förbundet Djurens Rätt som jag & min syster testade under jul. Det var gott första gången, inte lika gott fjärde gången. Tog nog tyvärr ingen vettig bild.
Ingredienser:
- 8 medelstora potatisar
- 1 gul lök
- 2 msk ströbröd
Champinjonfräs:
- 6 medelstora färska champinjoner
- 1 krm kanel
- 1 krm mald kryddpeppar
- 2 krm salt
Gräddblandning:
- 5 dl havregrädde
- 3 krm mald kryddpeppar
- 10 hela nejlikor
- 3 tsk salt
Tillagning:
Koka upp havregrädden med nejlikor, kryddpeppar & salt. Låt detta dra i cirka 15 min. Sila bort nejlikorna. Skala & skär potatisarna i tunna stavar. Skiva champinjonerna & fräs dem med kryddpeppar, kanel & salt. Skiva löken. Blanda sedan potatis, lök & champinjoner i en ugnsfast form. Häll över grädden. Strö över ströbrödet & grädda i 200 grader cirka 1 timme.
Ingredienser:
- 8 medelstora potatisar
- 1 gul lök
- 2 msk ströbröd
Champinjonfräs:
- 6 medelstora färska champinjoner
- 1 krm kanel
- 1 krm mald kryddpeppar
- 2 krm salt
Gräddblandning:
- 5 dl havregrädde
- 3 krm mald kryddpeppar
- 10 hela nejlikor
- 3 tsk salt
Tillagning:
Koka upp havregrädden med nejlikor, kryddpeppar & salt. Låt detta dra i cirka 15 min. Sila bort nejlikorna. Skala & skär potatisarna i tunna stavar. Skiva champinjonerna & fräs dem med kryddpeppar, kanel & salt. Skiva löken. Blanda sedan potatis, lök & champinjoner i en ugnsfast form. Häll över grädden. Strö över ströbrödet & grädda i 200 grader cirka 1 timme.
Kommentarer