Vegobullar



Det här receptet är direkt hämtat ifrån säsongens broschyr från Coop med julrecept, lyckligtvis verkar de liksom många andra ha satsat på några uppslag med vegomat till julbordet. Jag testade vegobollarna och en rödkålssallad med fikon samt några vårrullar.

Ingredienser:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  •  2 krm malen vitpeppar
  •  ½ tsk salt
  • 400 g ansad grönkål eller svartkål
  • 3 msk olivolja
Tillagning:
  1. Blanda ihop alla ingredienserna utom kål och olja till en smet. Forma till runda bollar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev. med mer kryddpeppar vid stekning.
  3. Strimla kålen grovt och stek i olja tills den mjuknat. Smaka av med salt.
  4. Lägg kålen på ett serveringsfat och lägg bullarna ovanpå.

Kommentarer

Populära inlägg