Blomkålsgratäng
Ingredienser
Skär blomkålen i lagom bitar, koka i grönsaksbuljong 5-10 min. Ugnsfast form, blomkål i botten, lök ovanpå, skivade tomater, 2 dl av buljongen. Riva ost. Hälla tillbaka buljongen i kastrullen, peppar, salt, timjan, örtkrydda. Maizenamjöl redas. Svag värme, osten på slutet. Häll på gratängen. 15 min 225 grader. Serveringsförslag, nyklippt persilja.
- 1 Purjolök/gul lök
- 1 blomkålshuvud
- 1 skivad tomat
- 1 dl riven ost
- 1 msk maizenamjöl
- 0,5 dl grädde/mjölk
Skär blomkålen i lagom bitar, koka i grönsaksbuljong 5-10 min. Ugnsfast form, blomkål i botten, lök ovanpå, skivade tomater, 2 dl av buljongen. Riva ost. Hälla tillbaka buljongen i kastrullen, peppar, salt, timjan, örtkrydda. Maizenamjöl redas. Svag värme, osten på slutet. Häll på gratängen. 15 min 225 grader. Serveringsförslag, nyklippt persilja.
Kommentarer