Auberginepasta

Den här rätten har jag verkligen fastnat för på sistone, den är så god! Auberginepasta är perfekt som en hyfsat lätt lunch eller som en lyxig middag med lite parmesan på och kanske ett glas vitt vin till!

Ingredienser
  • 1 aubergine
  • Salt
  • Olivolja
  • Vitlök
  • Mozzarella
  • Parmesanost
  • Tomatsås/krossade tomater
  • 2 dl pasta per portion. Här använder jag en pasta som heter Castellane som jag tycker är jättegod och passar i den här typen av rätter. Fungerar också bra med penne.
Tillagning
  1. Skiva och salta auberginerna och lägg dem sedan mellan två skärbrädor i ca 45 min.
  2. Torka bort vattnet från auberginerna med hushållspapper.
  3. Häll olja i en stekpanna och stek vitlök och auberginer ordentligt.
  4. Koka pastan, gärna lite al dente.
  5. Häll på tomatsås, mozzarella och slutligen pastan på auberginerna och blanda omkring. Låt det värmas ihop en liten stund.
  6. Servera. Tips att ha på lite svartpeppar och havssalt vid serveringen! Smaklig spis!



Receptet kommer ursprungligen från Tasteline: http://www.tasteline.com/Recept/Auberginepasta

Kommentarer

Populära inlägg