Vegetarisk lasagne med keso och pesto

Igår lagade jag en vegetarisk lasagne till middag från ett recept som jag hittade hos SATS. Jag ska återge receptet här på bloggen den här gången.

Ingredienser

Tomatröra
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk basilika
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g krossade tomater (spara ca 1 dl till toppingen)
Oströra
  • 2 dl riven hushållsost (17 %) (spara 1 dl till toppingen)
  • 750 g cottage cheese (4 %)
  • ¾ dl pesto
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g färska lasagneplattor
Topping
  • 1 dl krossade tomater
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk basilika

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Tomatröra: Finhacka lök och tärna zucchini. Fräs i rapsolja någon minut och tillsätt kryddor och krossade tomater.

Oströra: Grovriv ost och blanda med keso och pesto.

Ringla lite rapsolja i en ugnsform och lägg några lasagneplattor i botten. Varva tomatröra, oströra och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och toppa med krossade tomater, skivade körsbärstomater, riven ost och basilika. Tillaga i ugnen i ca 20 min.

Ett tips var att servera lasagnen med tärnad gurka ovanpå men det behövdes inte. Vi provade men tyckte inte det tillförde så mycket extra.

Kommentarer

Populära inlägg