Spenatpaj

Här kommer ett recept på en god och enkel spenatpaj.

Ingredienser
  • 125 g smör
  • 3 dl mjöl (hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
  • 2-3 msk vatten
  • 400 g spenat
  • 1 gul lök/purjolök (gärna purjolök)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost
Tillagning
  1. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skala, hacka och stek löken. Lägg den åt sidan.
  5. Stek spenaten och krydda med salt, peppar och andra valfria kryddor.
  6. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  7. Placera spenatblandning i pajskalet.
  8. Vispa ägg och mjölk och häll över i formen. Strö över riven ost.
  9. Grädda i 30 minuter.
  10. Klar att äta!

Kommentarer

Populära inlägg