Spenatpaj
Här kommer ett recept på en god och enkel spenatpaj.
Ingredienser
- 125 g smör
- 3 dl mjöl (hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
- 2-3 msk vatten
- 400 g spenat
- 1 gul lök/purjolök (gärna purjolök)
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
- Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform.
- Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, hacka och stek löken. Lägg den åt sidan.
- Stek spenaten och krydda med salt, peppar och andra valfria kryddor.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Placera spenatblandning i pajskalet.
- Vispa ägg och mjölk och häll över i formen. Strö över riven ost.
- Grädda i 30 minuter.
- Klar att äta!
Kommentarer