Små tomater
Ikväll var jag så sugen på små tomater efter att ha läst ett recept i Coops tidning Buffé häromdagen. Receptet heter där "Ugnsrostade tomater". Så nu var det dags att testa och det blev mycket gott.
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g körsbärstomater, halverade
- 1 bananchalottenlök, finhackad
- 2 msk färsk, finhackad oregano
- 2 msk olivolja
Tillagning
- Sätt ugnen på 120 grader
- Vänd runt tomaterna med lök, oregano och olja
- Häll ut på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen i två timmar.
- Servera ljumna eller kalla på buffén eller som tillbehör till grillat.
Vi åt dem till en bulgursallad, det passade fint. Om två timmar känns länge i ugnen och onödigt att värma upp den till den relativt låga temperaturen kan man ju köra på eftervärme efter att man gjort granola eller något annat trevligt.
Kommentarer