Små tomater

Ikväll var jag så sugen på små tomater efter att ha läst ett recept i Coops tidning Buffé häromdagen. Receptet heter där "Ugnsrostade tomater". Så nu var det dags att testa och det blev mycket gott.

Ingredienser
  • 500 g körsbärstomater, halverade
  • 1 bananchalottenlök, finhackad
  • 2 msk färsk, finhackad oregano
  • 2 msk olivolja
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 120 grader
  2. Vänd runt tomaterna med lök, oregano och olja
  3. Häll ut på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen i två timmar.
  4. Servera ljumna eller kalla på buffén eller som tillbehör till grillat.
Vi åt dem till en bulgursallad, det passade fint. Om två timmar känns länge i ugnen och onödigt att värma upp den till den relativt låga temperaturen kan man ju köra på eftervärme efter att man gjort granola eller något annat trevligt.

 

Kommentarer

Populära inlägg