Kokosmjölksoppa med röd curry
Receptet är hämtat från Svenska Dagbladet och ger 4 portioner.
Ingredienser:
- 1 citrongräs
- 2 strimlade morötter
- 3 tsk röd currypasta
- 2 limeblad
- 2 ftp kokosmjölk (800 ml)
- 2 dl vatten
- 1/2 finhackad färsk ingefära
- 400 g blomkål i buketter
- 2 strimlade salladslökar
- 1 lime, saften
- Salt
Till servering:
- 3 dl jasminris
- 1 kruka färsk koriander
- 1 lime i klyftor
Tillagning:
Koka riset. Dela citrongräset på längden och banka på det så att det flisar sig. Lägg citrongräs, morot, currypasta och limeblad i en kastrull. Håll på kokosmjölk och vatten. Koka i 5 minuter. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Koka upp och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med limesaft och salt. Servera med jasminris, koriander och limeklyftor.
Kommentarer