Kokosmjölksoppa med röd curry



Receptet är hämtat från Svenska Dagbladet och ger 4 portioner. 

Ingredienser:
  • 1 citrongräs
  • 2 strimlade morötter
  • 3 tsk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • 2 ftp kokosmjölk (800 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 finhackad färsk ingefära
  • 400 g blomkål i buketter
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 lime, saften
  • Salt

Till servering:
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Tillagning:
Koka riset. Dela citrongräset på längden och banka på det så att det flisar sig. Lägg citrongräs, morot, currypasta och limeblad i en kastrull. Håll på kokosmjölk och vatten. Koka i 5 minuter. Lägg i ingefära, blomkål och salladslök. Koka upp och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med limesaft och salt. Servera med jasminris, koriander och limeklyftor.

Kommentarer

Populära inlägg